فرمانده به سؤالاتمان پاسخ می دهد
اقتصاد ایران از چه ظرفیت هایی برای مقابله با جنگ برخوردار است؟
«یک واقعیت دیگر این است که کشور در مواجهه با چالش ها و تهدیدها، در مقایسه با سال های اول انقلاب، به مراتب قوی تر شده. امروز ما در مواجهه با تهدیدها، از روز اول خیلی قوی تریم؛ هم اعتماد به نفسمان بیشتر است، هم توکلمان به خدا الحمدلله کم نیست، هم توانائی های عینی و موجود و محسوس و ملموس ما بیشتر از گذشته است. قدرت ها با همه توانشان دارند تلاش می کنند، اعتراف می کنند که نمی توانند پیش بروند؛ نتوانستند کار خودشان را پیش ببرند».
«….یک واقعیت دیگر، توان افزایش یافته در درون جمهوری اسلامی است. ما کشور قدرتمندی هستیم. ما کشور دارا و توانائی هستیم. از لحاظ منابع، ما در رتبه های بالای جهانی هستیم. در بعضی از منابع، رتبه اولیم. در ترکیب نفت و گاز، ما در دنیا اولیم. از همه کشورهایی که دارای نفت هستند یا دارای گاز هستند، مجموع نفت و گاز ما بیشتر است. از لحاظ منابع و معادن اساسی، کشور غنای بالا و فراوانی دارد. از لحاظ نیروی انسانی، ما هفتاد و پنج میلیون نفر جمعیت داریم؛ این جمعیت عامل خیلی مهمی است»
عملیات های ممکن در زمینه اقتصاد مقاومتی(راهکارهای ما برای مقابله با جنگ)؟
«… مردمی کردن اقتصاد، جزو الزامات اقتصاد مقاومتی است. بخش خصوصی را باید توانمند کرد؛ هم به فعالیت های اقتصادی تشویق بشوند، هم سیستم بانکی کشور، دستگاه های دولتی کشور و دستگاه هایی که می توانند کمک کنند- مثل قوه مقننه و قوه قضائیه- کمک کنند که مردم وارد میدان اقتصاد شوند. کاهش وابستگی به نفت یکی دیگر از الزامات اقتصاد مقاومتی است….»
«…مسئله مدیریت مصرف، یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است؛ یعنی مصرف متعادل و پرهیز از اسراف و تبذیر. هم دستگاه های دولتی، هم دستگاه های غیر دولتی،هم آحاد مردم و خانواده ها باید به این مسئله توجه کنند؛ که این واقعا جهاد است.امروز پرهیز از اسراف و ملاحظه تعادل در مصرف، بلاشک در مقابل دشمن یک حرکت جهادی است؛ انسان می تواند ادعا کند که این اجر جهاد فی سبیل الله را دارد»
بیانات رهبری در دیدار کارگزاران نظام، 3\5\1391