اقتصاد مقاومتی در برابر اقتصاد متعارف
به سوی الگوی بومی اقتصاد
برخی از ویژگی های اقتصاد مقاومتی در مقایسه با اقتصاد متعارف:
1-اقتصاد رشد
محوریت اقتصاد مقاومتی، رشد انسان است(انتخاب هایی که به رشد انسان منجر می گردد).محوریت اقتصاد متعارف، رشد هوی نفس انسان است(انتخاب هایی که غرور، هوی و فریب نفس را تشدید می کند)
2-اقتصاد کار
اقتصاد مقاومتی، اقتصاد رشد کار است؛ زیرا کار برای انسان بیشتر از سرمایه ایجاد رشد می کند. بنابراین در بسیاری از موارد، کار می تواند جایگزین پول در معاملات شود.اقتصاد متعارف، اقتصاد رشد سرمایه است، زیرا سرمایه محوری به جای رشد، هوی نفس انسان را رشد می دهد. بنابراین جابجایی ها در اقتصاد بدون پول، معنا ندارد و رشد افراد در معاملات، مسئله نیست بلکه رشد سرمایه، مسئله است
3- اقتصاد مقاومت
اقتصاد مقاومتی، ابتدا نیازمند ایجاد مقاومت درونی برای هر انسانی در مقابل شیطان است و به طریق اولی، این مقاومت در رفتار و انتخاب اقتصادی اثر گذار است.اقتصاد متعارف، اقتصاد تسلیم در برابر شیطان، هوای نفس در درون و به طریق اولی تسلیم در رفتارهای اقتصادی و انتخاب ها می باشد.
4-اقتصاد کرامت نفس
اقتصاد مقاومتی، اقتصاد کرامت نفس است زیرا با همین نفس محترم در برابر شیطان باید مقاومت کرد. اقتصاد متعارف، اقتصاد ذلت نفس است تا شیطان بتواند بر آن سوار شود.
5- اقتصاد تولید
انتخاب های تولیدی در اقتصاد متعارف، بر اساس سود مادی ملموس کوتاه و بلند مدت است و اولویت با سود کوتاه مدت می باشد و حدی برای آن قابل تصور نیست.انتخاب های تولیدی در اقتصاد مقاومتی بر اساس منطق تقوای فردی و جمعی عقلانیت توحیدی و روش اجتهادی است و تعریف سود، ذیل محور توحید می باشد و حدی برای تولید در آن قابل تصور نیست.
6-اقتصاد آزادی
انتخاب های مصرفی در اقتصاد مقاومتی برای رشد انسان و رشد مادی و معنوی در اعمال، افزلیش قدرت بر کشور وجودی و نفس خود است؛ بنابراین با محدودیت هایی برای آزادی نفس از قید مصرف مادی همراه است.انتخاب های مصرفی در اقتصاد متعارف، برای رشد هوی نفس و تسخیر ناپذیر شدن نفس، برای انسان است تا شیاطین انسی و جنی بتوانند از قدرت نفس انسان استفاده کنند. بنابراین با آزادی بی حد و حصر در مصرف، برای به بند کشیدن نفس، در چهار چوب مادیت همراه است.
7- اقتصاد عدالت
انتخاب های توضیعی در اقتصاد متعارف، برای ایجاد کارآمدی، سودآوری و عدالت در خدمت رشد سرمایه اتفاق می افتد. انتخاب های توضیعی در اقتصاد مقاومتی برای ایجاد کار آمدی و عدالت برای ارتقاء فقرا و مستضعفین و ایجاد فرصت برابر، برای همه در جهت خدمت مستضعفین اتفاق می افتد.
8-اقتصاد دانش بنیان
اقتصاد مقاومتی ، دانش بنیان است؛ اما دانش برای گسترده شدن در سطح عمومی و برای ثروت آفرینی همگان، بنابر حق مالکیت در دانش، شاید معنا نداشته باشد(حدیث پیامبر(ص) در عدم توان جلوگیری از نشر دانش) و یا با نشر دانش و عمل همگان به آن دانش در سطح عمومی رشد می کند.
اقتصاد متعارف، دانش بنیان است، اما دانش در بنگاهای خصوصی برای رشد سرمایه های خصوصی به خدمت گرفته می شود.
ادامه دارد